Thursday, 5 January 2012

Peguam Pun Kena Tipu

Kejadian ini berlaku di dalam sebuah pernebangan Boeing 767 dari Los Angelas ke Malaysia. Kelihatan seorang gadis cantik molek sedang duduk bersebelahan dengan seorang peguam cerdik pandai. Otak peguam yang bergeliga itu terus bertanya gadis tersebut untuk bermain teka-teki. Gadis yang dalam keletihan & penat tidak berminat & dengan sopan santun ditolak permintaan peguam tersebut. Peguam berasa tidak puas hati & berasa direndah-rendahkan maka diajaknya gadis untuk menjawap teka-tekinya.

Peguam berkata, "saya tanya satu Teka-teki, jika u dapat jawap I pay u RM500 but if u tak dapat jawap u only pay me RM5.00 !!! amacam?

Maka gadis tersebut menerima cabaran peguam tanpa segan-silu.

Peguam terus memulakan teka-teki yang pertama : "Berapa jauh jarak diantara Bumi dan bulan??"

Gadis tersebut diam dengan selamba membuka dompetnya mengeluarkan wang RM5.00 menyerahkan kepada peguam tanda kalah.

"Sekarang giliran u", cabar peguam! ..

Maka gadis acuh tak acuh bertanya : "Apakah haiwan yang naik bukit dengan tiga kaki dan turun bukit dengan empat kaki"

Peguam tersebut terus mengeluarkan komputer dari begnya dan terus mencari maklumat, tiada jawapan... Dia terus memasangkan Modem dan mencari dalam internet ..tiada jawapan .Dengan putus asa, peluang terakhir dia mengirim e-mail kepada setiap kawanya yang bekerja sebagai doktor, lawyer, scientice, arkitek, namun tiada yang dapat menolongnya.

Setelah sejam bergelut untuk mendapatkan jawapan akhirnya peguam tersebut mengaku kalah dan mengejutkan gadis yang telah tertidur dan menyerahkan RM500.00 tanda kalah.

Dengan perasaan ingin tahu, peguam bertanya apakah jawapan untuk teka-teki tadi?

Dengan selamba, gadis itu membuka dompetnya dan mengeluarkan duit RM5.00 dan menyerahkan kepada peguam tersebut dan menjawap : "Tidak Tahu"

27 comments:

Detective Fiqa said...

terbaik :D

Lady Emilya said...

haha, ade satu cite gak camni tgk kat utube, cuma watak lain, tapi situasi mmg sama, sorg untung sorg rugi kah kah kah XD

Nurul ain said...

ahaaaa... kelakar~~

Cik Oda Gelang said...

hahaha bijak..bijak..

Aien Not Alien said...

perempuan tu untung banyakkkk...rugi rm10.00 je....hihi..

minniey said...

hahaha siot jep..akak pom nk gn cara 2 jgk la..free2 je dapat wet..hahaha

Farid said...

hahaha....cara ni terbaikk

suzie rahman said...

mcm2 lh..hahah

remyhazza said...

ha3... tu ler... sibuk sangat kacau org.....

emy zulaiha said...

haha perempuan tue lagi bijak...die untung 495! :)

Syira Rara said...

mcm2 citer..saya baru follow ur blog..if x kisah singgah la my blog dan kalau sudi follow la yea..blh share cerita (^_^)

Aida Omar said...

hahaha...hasilnya pihak lawan dapat rm500 sidia dapat rm10 je..miahaha. padan muka

cik pinaz said...

haha mcm tu je kan tipu .. seronok dpt 500 hehe

Syieda™ said...

pandai betui la pmpuan tu..hihihi @_@


jom ke blog syieda =.=
http://lovestory313.blogspot.com

CekbOlat-bOlat said...

pdan muke lwyer tuh ==" kcau org sgt

::♥~naiemah_ramli~♥:: said...

pdan muka peguam tu..hahaha
lg bijak gadis tu :D

Firdaus® said...

sabor je la..hahahha =)

nur said...

Hahaha..

Eh samala kita..

EYSurbakti said...

hahahahahaa..
lucu kali ..

salam kenal ya
follow back
www.yyireh.blogspot.com

sara E a.k.a ct said...

hahaha..caya lah gadis tuu!!sy follow cni..best entry ni:D

anamizu kaito said...

perhh! bravo la gadis tu! hehe






slm kenal,
cik ana

Botak said...

ni betul² jadi ke ko saje² ngarang? hahahaha..

anie said...

peguampun manusia

shah said...

salam kenal

Bancik said...

singgah

ikaa sharin said...

terbaikk wok :D

#hye tuan tanah . jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :D

Seniman fotografi said...

wkwkwkwkwwkwkwwk keren sob....... ^_^

oya sob aku sudah follow#899 ditunggu follback yah... ^_^

Untuk agan2 yg laink mampir yah ke blog saya...
salam kenal semua... ^_^